ظرفيت هاي هنري ايران با ورود اسلام به شکوفايي رسيد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «روح‏الله احمدزاده کرماني» افزود: اين آيين که به بهانه فرا رسيدن ماه رمضان در حال برگزاري است، اقدام بسيار نيکويي به شمار مي‌آيد و که در خلال آن به مرور تاريخ نگارگري، کتابت و خوشنويسي گذشته در قالب قرآن کريم پرداخته مي شود.

او ادامه داد: اساسا خط و کتابت پس از ظهور اسلام در ايران به عنوان بخشي از ظرفيت‌هاي فرهنگي و هنري به ايران افزوده شد و ظهور انواع خط نسخ، نستعليق و ثلث و حضور خلاقانه هنرمندان در عرصه خط و مزين ساختن آن‌ها به آيات الهي زمينه ساز خلق آثاري گوناگون در باب کتابت قرآن کريم شده است.

معاون رئيس جمهور با بيان اينکه در پنج سال اخير سازمان ميراث‌فرهنگي موفق به ثبت معنوي 450 اثر شده، اضافه کرد: اين نشان اهتمام دولت نسبت به صيانت و نگهباني از مواريث تمدني و تاريخي ايران است.

اين مقام مسوول يادآور شد: تلاش ما بر اين است ثبت آثار منقول و غير منقول را بيش از پيش سرعت بخشيم.

او اضافه کرد: تلاش ما بر اين است که اين مجموعه تاريخي را کامل‌تر کنيم و روند شناسنامه‌دار کردن هويت ملي و ثبت بيش از پيش آثار منقول و غير منقول و معنوي ملي را سرعت ببخشيم و انتظار داريم نمايندگان محترم مجلس نيز کمک ‌کنند که اين کار شتاب بيشتري پيدا کند و موضوع شناسنامه‌دار کردن آثار غير منقول ساختار جامعي بيابد.

«احمدزاده کرماني» با تأکيد بر اينکه سازمان ميراث‌فرهنگي امروز مفتخر است که در اين دولت شش اثر ملي ايران اسلامي ثبت جهاني شده، اضافه کرد: تا سال 1384 تنها هفت اثر ثبت جهاني شده بود ولي امروز اين تعداد به 13 اثر در 23 بنا رسيده است که در همين سال جاري ميلادي ما توانسته‌ايم در پرونده باغ‌هاي ايراني با احراز حداکثر شاخص‌هاي جهاني تعداد 9 باغ ايراني را ثبت جهاني کنيم که اين علامت استقبال جامع فرهنگي جهاني نسبت به حافظه جهاني است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي کشور ثبت جهاني کليساها را از ديگر موفقيت‏هاي اين سازمان عنوان کرد و گفت: جغرافياي تمدني بخش مهمي از حافظه به جاي مانده تاريخ بشري است و بشر براي اينکه خود را در آيينه امروز ببينند مجبور به ريشه‌يابي در گذشته است.

به گفته معاون رئيس جمهور نگارگري، معماري و تفکر بالنده در حقيقت ترجمان نوع نگاه عالي به انسان، کيهان و هستي است.

او اضافه کرد: ظرفيت‏هاي هنري ايران پس از ورود اسلام تجلي يافت و در دوره‏هاي ساسانيان، ايلخانيان، صفويه و قاجار شاهد بروز تفکرات عالي هنري در قالب معماري، نگارگري و خطاطي بوده‌ايم.

مدير مجموعه فرهنگي- تاريخي کاخ گلستان نيز در آيين رونمايي و ثبت ملي 30 جلد قرآن نفيس گفت: کاخ گلستان مجموعه‌اي ناشناخته است که امروز با رونمايي اين کتاب‌ها يک گام به معرفي آن نزديک‌تر مي‌شويم.

«مسعود شريفي» ادامه داد: برنامه‌هاي اجرايي اين مجموعه براي سال 90 از سال گذشته تعيين و يک به يک در حال اجرا است.

او با اشاره به اينکه توسعه پايدار فرهنگي از اهميت بسياري برخوردار است، اضافه‌ کرد: کاخ گلستان به عنوان نماد فرهنگ و تاريخ پايتخت شناخته مي‌شود.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 1390052628